Кръстаич се скри от телевизията, лъже на пресконференцията

Начало » Кръстаич се скри от телевизията, лъже на пресконференцията

Младен КръстаичНапереният след грандиозните успехи над Гибралтар, Кипър и С. Македония националнен селекционер Младен Кръстаич срамно се скри от БНТ след загубата с 0:3 от Унгария в квалификация за Евро 2024, но се появи на пресконференцията. Там той изрече откровена лъжа като тази, че вечерта играли най-добрите футболисти, с които България разполага в момента.

Bgfootball.com припомня, че голмайсторът и един от топ играчите в България Ивайло Чочев неясно защо не е в състава на Кръстаич, за сметка например на Ивайло Марков, който играе във втора дивизия на Полша. В състава са още играчи (почти) без мачове в професионалния футбол и твърди резерви в клубовете си. За капак футболисти като Делев и Десподов не са поставени на стандартните си позиции на фланга.

„За съжаление нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди“, започна Кръстаич.

Кръстаич пак настъпи мотиката

„Играчите, с които разполагаме имат своите качества – те обаче са неопитни и когато се изправят срещу футболисти от висока класа понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното първенство, но това са играчите, с които разполагаме и както съм казвал имат своето бъдеще.“

„Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години напреднаха изключително много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор – имаме млади и перспективни играчи – това, което можем да направим е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство“, добави сърбинът.

„Не бих отличил само Доминик Собослай, макар че е играч от висока класа, който играе в топ първенство. Що се отнася за нашия отбор още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такава игра, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента.“

„Не само в България, но и в Сърбия и други подобни страни тренорът винаги е виновен. Що се отнася за опитните играчи – те имат качества и бързина. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, с изключение на две, три момчета, които липсваха заради контузии – това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето“, завърши Кръстаич.