Кръстев подписа… с Ломел

Начало » Кръстев подписа… с Ломел

Младият играч на Славия Филип Кръстев вече е подписал контракта си с английския шампион Манчестър Сити.

Той обаче скоро няма дори да приближи Манчестър, тъй като първо ще доиграе календарната година на Овча купел, а след товащ е премине в белгийския слабак Ломел.

Първоначалните информации за баснословни суми в касата на Славия изглежда е са далеч от истината.

„Договорът между Славия и Манчестър Сити за трансфера на Филип Кръстев вече е подписан. Сделката ще бъде официално обявена след 1 юли, когато се отваря трансферният прозорец. Сумата няма да я спомена. Такава е уговорката ни със Сити. Със сигурност обаче тя е доста добра за българските стандарти“, разкри босът на клуба пред Блиц.

Кръстев ще остане в Славия до 31 декември, а от 1 януари догодина ще заиграе като преотстъпен от „гражданите“ във втородивизионния белгийски Ломел.

Bgfootball.com вече обясни подробно технологията на подобни трансфери. Иначе казано, Манчестър Сити едва ли някога ще ползва Филип Кръстев. Самата система, която ползва английския шампион обрича на провал почти всеки млад играч, който подписва с него, тъй като Ломел е трудно място за който и да е талант. Отборът е сред най-слабите във втора лига на Белгия, а много често е разпределителна „гара“ за играчите към други клубове в Европа или долните дивизии на Англия.