Къде е Жул Кейта?

Начало » Къде е Жул Кейта?

ЦСКАТема спорт
Пълна мистерия около крилото на ЦСКА Жул Кейта. Фланговият нападател все още не се е присъединил към зимния лагер на отбора в Турция, въпреки че според някои информации от Алания той трябваше да го стори още в понеделник. В крайна сметка Кейта продължава да не тренира заедно със съотборниците си, които се завръщат в България в началото на идната седмица, 18 януари. От Армията очакват 22-годишният гвинеец да пристигне от родината си директно в София, за да вземе участие във втория камп от предсезонната подготовка.

На практика Жул Кейта не е тренирал с отбора вече близо месец и половина. Крилото бе освободен да се прибере в Гвинея по спешност преди успеха с 3:0 над Ботев Пловдив в Коматево на 6 декември. Причината бе ненадейната кончина на брат му, а тогава съиграчите му го подкрепиха с тениски „Жил, ние сме с теб“. Впоследствие острието получи разрешение да остане в родината си директно за коледните и новогодишни празници и да се завърне чак за началото на зимната подготовка. Което до момента обаче не се случва.

Кейта е преотстъпен в ЦСКА до края на сезона от френския Ланс, като през есента изигра общо 16 мача за червените, вкарвайки два гола в края на септември. Това бе и периодът, когато той загатна най-силно за потенциала си, като се разписа при 2:2 срещу Лудогорец и при 3:1 над Б36 Торсхавн в Лига Европа. В края на миналата година се появиха информации, че гвинеецът иска да прекрати договорните си отношения с армейците и двете страни да се разделят още през зимата, 6 месеца преди изтичането на наема му.

Повече яснота за бъдещето му обаче би трябвало да има следващата седмица, когато и спортно-техническото ръководство, и играчът вече ще са в София и ще седнат на една маса да разговарят.