"Лазур" отново приветства феновете на Черноморец

2010-10-10 16:55:00

Бургазлии видяха Черноморец отвътре, ритаха с отбора, получиха автографи

 

Денят на отворените врати, който Черноморец организира за втора поредна година, отново се превърна в истински празник. Клубът е първият и единствен в България, който провежда подобно мероприятие, припомня пресслужбата на бургаския тим.

Второто издание подобри посещаемостта на първото от миналата година. "Лазур" посрещна на 10 октомври над 3 000 гости, които имаха възможността да надникнат навсякъде на стадиона – от ВИП-залите и командните центрове до съблекалните на футболистите.

За късмет на домакините времето се оказа благосклонно и не валя дъжд. Температурата на въздуха беше ниска, но това не охлади ентусиазма на посетителите. Деца по анцузи с празнично облечени майки, татковци, баби, дядовци и близки пристигнаха на "Лазур" много по-рано от 11:00 часа, когато беше обявено началото. Гостите се възползваха от възможността да се срещнат лично с изпълнителния директор Джан Пиеро Персикети, с мениджъра Красимир Балъков и помощниците му от спортно-техническия щаб, с любимите си футболисти и с талисмана Шарки. Неслучайно второто издание на Деня на отворените врати премина под наслов "Толкова близо до акулите".

На един от помощните терени децата отново имаха уникалния шанс до поритат топка под ръководството на треньорите от академията на Черноморец. В упражненията участваха и футболистите от представителния състав на "акулите". Проведоха се и мачове на миниигрището с изкуствено покритие. Голям беше напливът от клиенти на трите фен магазина – официалният до каса №1, подвижният до бариерата на "Лазур" и този до входа за ВИП зоните.

Децата бяха зарадвани и с програма от песни и танци, подготвена от артисти. Имаше и много игри и конкурси с награди. Раздаваше ги Шарки. Мажоретките от спортен клуб "Ати" обраха овациите с атрактивните си изпълнения. Радио Микс и спонсорите на отбора, също зарадваха хилядите деца дошли да поиграят футбол.

В десерт на мероприятието се превърна раздаването на автографи от Балъков и футболистите в една от двете ВИП-зали. Любимците на публиката не отказаха никому да сложат подпис на картичките с лика им, както и да се снимат с желаещите. Повече от два часа без прекъсване футболисти и треньори раздаваха автографи и се снимаха с феновете на отбора

Дългогодишният председател на Черноморец от близкото минало Васил Стоянов беше сред най-развълнуваните посетители на стадион "Лазур" в Деня на отворените врати.

"Огромни поздравления за инициативата! Най-хубавото е, че клубът превръща Деня на отворените врати в традиция. Радвам се най-вече за децата, защото виждам с какъв ентусиазъм идват на стадиона. Със сигурност голяма част от тях ще попълнят различните възрастови групи на школата, а Черноморец ще разчита на все по-широка подкрепа. Нашият клуб винаги се е опирал на много местни таланти. Над всичко е Бургас и Черноморец!, заяви Васил Стоянов, заел място на официалната трибуна на стадиона.

Вашият коментар