Лаптопа: Гара не е Марадона

2010-10-15 14:29:00

В Пирин се надяват да направят силен мач, който да бъде решен от играчите на двата отбора

 

В групата на отбора на Пирин Благоевград за утрешния шампионатен двубой в София с Левски ще отсъстват невъзстановените от контузии Антон Костадинов и Георги Георгиев, съобщи на брифинг днес старши треньорът на "орлетата" Костадин Ангелов.

"Останалите, с изключение на трайно контузените, са налице, добави той. Напълно възстановен е Зоран Златковски. Най-вероятно в групата ще бъде юношата Смилен Златанов, тъй като имаме липса от вътрешни халфове. Той тренира с нас през седмицата и харесвам това, което показва", заяви Коца Лаптопа.

Ангелов добави, че и Димитър Воденичаров със сигурност ще е в групата, но не е решил все още дали ще излезе като титуляр. Наставникът е доволен от формата му и ако продължава така, ще му дава все повече шансове за изява.

"Предстои ни мач с най-силния отбор в България, така че основното нещо, което трябва да изпълним, е да се защитаваме добре, коментира старши треньорът на Пирин. При всички положения ще имаме шансове за контраатака, надявам се да ги използваме. Разбирам, че и съперниците ни имат проблеми, но за мен всички футболисти на Левски са равностойни, така че те не са толкова големи, колкото пресата спекулира на тази тема. Мисля, че в Левски всеки може да замести всеки. Моите очаквания са да направим един силен мач и нека резултатът да е следствие от играта на двата отбора. Опасявам се не от съдийството, а от евентуално притеснение от наша страна, все пак играем срещу Левски", допълни младият специалист.

Пиринци ще се постараят да опазят и Гара Дембеле, който според Ангелов е един добър футболист. "Все пак не излизаме срещу Марадона или някоя от световните звезди, добави той. За да успеем ние нещо да направим, трябва да се справим с него или с когото и да било".

Пресаташето на благоевградския клуб Велислав Елезов изказа благодарност към ръководството на Левски и финансовия директор на столичния клуб Константин Баждеков за проявеното разбиране и постигнатата договорка билетите за феновете на Пирин за мача да струват по 3 лева. Толкова ще бъде цената и на пропуските за привържениците на "сините" при гостуването на техния тим за мача в Благоевград през пролетния дял на първенството.

"Показахме в случая как трябва да работят клубовете. Надяваме се такова разбирателство да имаме и с другите клубове", каза Елезов.

Вашият коментар