Лаптопа се закани на Локо София

2010-09-10 12:35:00

Старши треньорът на Пирин Благоевград Костадин Ангелов очаква отборът му да победи столичния Локомотив в утрешния домакински мач на "орлетата" за първенство в А ПФГ.

Основното, което се опитах да внуша на играчите, е да се забавляват на терена, защото това е една от малкото професии, която може да е и хоби, каза той на пресконференция. Въпреки лошия старт в първенството и поредицата от негативни резултати, Ангелов е видял за краткото време, откакто ръководи тима, че играчите са освежени и тренират с настроение.

"Моето лично усещане е, че отборът ще се представи добре. Това е и следствие на работата, която свършихме с футболистите", каза Коце Лаптопа.

След последната тренировка днес Ангелов ще определи групата за мача с Локомотив и не пожела предварително да коментира състава.

"Не е коректно играчите да узнават от медиите кой ще бъде в групата и кой отпада, аз си имам принципи, обясни старши треньорът. Той уточни, че Веселин Стойков е контузен и няма да бъде готов за утрешния двубой, Петаков също е контузен, а новият футболист –  Брестовички, който бе привлечен от Марек, не е картотекиран. Естествено от групата ще отсъстват и другите двама трайно контузени – Калоян Стоянов и Веселин Ганев.

Старши треньорът на Пирин заяви, че познава добре играта на Локомотив, най-малкото, защото е работил с няколко от сегашните футболисти в отбора на "железничарите". Гледал е внимателно няколко мача на столичния тим, защото го интересува стила на игра на Локомотив, който счита един от добрите отбори в А група.

Костадин Ангелов не смята, че ще се развали обстановката в отбора, след като отстрани от първия състав четирима местни футболисти и ги прати да тренират с юношите.

"Това не ме притеснява, каза той. Те са професионалисти, не ми е понятно разбирането, че треньорите могат да бъдат сменявани, защото играчите не ги харесвали. В крайна сметка те са професионалисти, аз съм им шеф, аз решават кой ще играе, кой ще остане в тоя отбор. Не искам да изпадам в полемики с играчите."

Вашият коментар