Левски взима Робинзон?

2010-12-02 13:18:00

Колумбиецът имал договор със "сините", идва на Герена през лятото

 

Отборът на Левски е на път да осъществи интересен, но и доста странен трансфер на вратар. Според информации в румънската преса колумбийският вратар на Стяуа Робинзон Сапата може да акостира на Герена през летния трансферен прозорец.

Договорът на латиноамериканеца изтича в края на сезона и той няма намерение да го подновява. Доскоро Робинзон беше твърд титуляр, но след серия от грешки, той изгуби титулярното си място.

 

Според някои издания стражът вече дори имал договор с бронзовия медалист от миналия шампионат.

Трансферът е странен по няколко причини. Преди всичко Левски преодоля вратарската криза, налегнала тима преди известно време. Титуляр на "синята" врата в момента е Кирил Акалски, който обаче има добур дубльор в лицето на БОжидар Митрев. Последният се изяви отлично вчера срещу Гент и само благодарение на него Левски не инкасира тежка загуба.

Трети избор на треньора пък не е кой да е, а доскорошния национал Георги Петков.

На Герена вратари-чужденци не виреят. Първи беше Олег Моргун в началото на деветдесетте, който обаче стана за посмещище с безумните си изяви, гарнирани с налудничев поглед. Последната чуждестранна авантюра беше със словашкия некадърник Даниел Киш, който игра основно за противниците на "сините" и бързо беше изгонен.

Не е ясен гражданският статут на Сапата и дали той има румънски паспорт. Ако все още си е само колумбиец, то той не е гражданин на ЕС и излишно ще заема място на чужденец в състава на Левски. Такива в момента там са Тевия, Жоазиньо и Бензукан.

Вашият коментар