Левски виси с близо милион на играчи и персонал, бави задълженията към НАП

Начало » Левски виси с близо милион на играчи и персонал, бави задълженията към НАП

Сектор А на стадион Георги АспаруховЗабавянията към футболисти и персонал в Левски са около 800 000 лева. Това обяви временно изпълняващият длъжността изпълнителният директор на сините Константин Баждеков. Той допълни, че и вноските към НАП са със забавяне от няколко месеца, но след днешното Общо събрание е ясно, че сините се отдалечават от подаване на Молба за несъстоятелност.

Също така Баждеков подчерта, че към този момент заплатите в клуба възлизат на около 150 000 лв., което е в пъти по-малко спрямо миналата година, когато са били около 800 000 лева.

„С НАП имаме споразумение и, за съжаление, имаме забава в изпълнението му, но нямаме проблем в отношенията си с тях. Представили сме документ за текуща липса на задължения, което е сред изискванията за получаване на лиценз за клуба. Мисля, че там нямаме проблем. Декларираме всички свои разходи и в тази насока ще са ни бъдещите усилия с генералния спонсор. Ще направим погасителен план, за да може коректно да изпълняваме ангажиментите си. Имаме забавяния по заплати на персонала, не го отричаме. Благодаря на всички за търпението, което проявяват. Вчера се разплатихме и с Монсалве.

Хората трябва да са наясно, че няма да настане изобилие, но искаме да оптимизираме всички сектори в клуба, които не са били докрай използвани до момента. Ще разчитаме много на спонсора в тази организация, за да регулираме притока на средства към клуба. Имаме кореспонденция с БФС. Около 800 хиляди са ни забавянията в заплати към футболисти и персонал, които смятаме, че ще изчистим в близките месеци.

Единствените задължения, които трябва да обслужваме са към НАП и забавянето към разплащането с господин Хубчев. Това са спешните казуси, за да няма напрежение в това отношение. Другите задължения не притесняват оперативното ръководство, тъй като са разсрочени във времето. Надявам се, ще разчитаме на свежи пари от различните кампании, които ще организираме в близките седмици и месеци. Много разчитаме на привържениците на продължат да ни подкрепят“, разясни Баждеков.