Левски в "шах" за Карвальо, правото не е в тяхна полза

2011-01-21 09:20:00

"Сините" предлагат на играча 85 000 лв, за да "не ги занимава" повече

Базил де Карвальо
и Левски са близо до споразумение по казуса, който "сините" сами си създадоха преди няколко дни. Те упорито не искат играча, за когото се договориха с Локо Пловдив и се разбраха да платят € 300 000, с обяснението че е хронично контузен.

"7 дни спорт" твърди, че двете страни могат да се разберат срещу месечните възнаграждения на състезателя до края на сезона. Ако са верни информациите, че той ще прибира по € 7 000 за 30 дни, то това прави сума от около 85 000 лв.

Срещу това Карвальо трябва да се откаже от всичко, което е подписвал с Левски. Остава обаче висящ въпросът как ще се оправят сините със сумата от 300 000 евро, която имат договорена с Локо (Пд) за този трансфер.

Другият вариант пред Левски е казусът да се отнесе до ФИФА за установителен иск, който да отсъди има ли договор, или няма. Това обаче не устройва сините, тъй като рискуват обезщетението да се увеличи поне двойно.

Мотивите, че договорът с Карвальо не е бил изпратен в БФС, вероятно няма да свършат работа на "сините". Става дума за стандартен трудов договор. Внасянето му в БФС е чисто административна процедура, която е задължение на Левски, за да може да се картотекира футболистът. Отделно от него има анекс на договор между Левски и Карвальо, който поражда трудови правоотношения между двете страни. Той може да бъде невалиден единствено ако в него има клауза, която да задължава внасянето на стандартния договор в БФС. Твърди се, че такава няма, уточнява изданието.

От Левски все още не са взели окончателно решение, тъй като чакат Тодор Батков да се върне от чужбина. Босът на "сините" се прибира в понеделник в София и трябва да реши какво да прави. Единственото сигурно засега е, че Карвальо няма да играе в Левски.

"Ако занеса във ФИФА снимката с представянето на Базил де Карвальо с Гонзо и Батков на Герена, ще видим какво ще правят? Ще ги принудят да ни платят трансферната сума. Още преди време разговарях с Тодор Батков и той знаеше за контузията в рамото, но държеше да го има в състава си. Аз дори да продам още трима футболисти, дори и да не могат да ходят, Левски пак ще е на печалба от мен, тъй като Гара Дембеле струва 3 млн. Явно адвокатите на Левски не са чак толкова добри, щом смятат, че Базил не е техен футболист. Той има перфектен договор с Левски, независимо от факта, че още не е вкаран в БФС. Оттук нататък си има договори, адвокати, те да решават. Левски не са ни плащали нищо. Склонен съм да им дам футболисти, без да плащат, но все пак в бъдеще ще трябва да платят. Нашата позиция си остава същата. Има абсолютно официален договор, подписан тристранно. По думите на играча и по думите на неговия агент, има подписан договор между агентите и Левски, който е заверен и подписан. Как така Левски ще разваля сделки едностранно? Те развалят за Карвальо, защо пък ние да не развалим за Гарата? Няма никаква клауза за разтрогване на договора на Дембеле – допълни още шефът на Локото. – За мен казаната дума си остава като договор. За мен си остават така нещата, за други не знам. Аз съм отстъпчив човек и обичам да работя с хората, но при последните изказвания и публикации във вестниците останах обиден. Следя хронологията на събитията и знам, че съм абсолютно прав", коментира на свой ред шефът на Локо Пловдив Коко Динев.

Вашият коментар