Левски губи в дузпена фиеста

2011-02-15 20:04:00

Лидерът в Чехия Виктория Пилзен свали "сините" на земята, побеждавайки го с 2:1

Българският Левски поразвали добрите впечатления от класните игри напоследък и катастрофира срещу лидера в чешката Гамбринус лига Виктория Пилзен, в чиито редици игра бившият централен бранител на "сините" Давид Бистрон. Любопитното е, че в мача бяха отсъдени цели три дузпи – две за чехите и една за Левски, от която обаче българите не успяха да се възползват.

Левски излезе на терена в Агия Напа със самочувствието на тим, попилял от бой руския гранд Динамо Москва, но съвсем скоро бе принуден да слезе на земята. В седмата минута Йордан Милиев наруши правилата и съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Павел Хорват за 1:0 за чехите.

Левски обаче се стегна и след още толкова минути игра изравни резултата. Гаджев центрира от фаул в 16-та минута и пред вратата най-съобразителен се оказа Жанвион Юлу Матондо, който с глава отбеляза втория си гол с екипа на "сините" (жълти в днешния мач).

В 32-та минута централният защитник на Левски Сержиньо Грийн репликира кипърския рефер Костас и последният му показа пътя към съблекалнята. това принуди все още незагрелият Иво Иванов да се появи на пожар на терена.

Пет минути след това модата с дузпите в контролите беше продължена с наказателен удар, отсъден за фаул срещу Дембеле. Потърпевшият се нагърби с изпълнението, но вратарят на Пилзен Роман Павлик спаси.

Дузпената фиеста продължи в 55-та минута с гол на Резек, с който резултатът стана 2:1 за чехите.

В 64-та минута състезателите на Левски искаха съдията да отсъди четвърти наказателен удар в двубоя за фаул срещу Иво Иванов, но такъв не беше назначен. Такава те поискаха и в самия край на мача, но отново нямаха успех.

С напредване на времето натискът на "сините" се увеличи, но те не успяваха да стигнат до чисти голови положения и мачът завърши със загуба за тях.

Левски – Виктория Пилзен 1:2

Голмайстори: 0:1 Павел Хорват 8 мин (д), 1:1 Жанвион Юлу Матондо 16 мин, 1:2 Резек 57 мин (д)

Левски: 85. Акалски, 26. Попадиин, 3. Грийн, 55. Милиев, 14. Минев, 8. Димов, 45. Гаджев, 22. Тасевски, 17. Младенов, 39. Дембеле, 6. Матондо
Резерви: 23. Илиев, 30. Стамболийски, 5. Иванов, 4. Станчев, 11. Видович, 10. Йовов, 7. Александров, 16. Огнянов, 15. Горанов, 29. Иса, 28. Киров
Старши треньор: Ясен Петров

Вашият коментар