Левски губи стотици хиляди евро от тъпа контузия

2010-12-11 10:55:00

Трансферът на отстранения Бензукан се проваля, ще му плащат заплата още половин година

 

Мароканският национал Шакиб Бензукан е получил много тежка контузия в коляното по време на почти безсмислената контрола на "Герена" в четвъртък. Тогава "сините" шфове спретнаха контрола между резерви от първия тим и юноши, с които по принцип тренира натирения от представителния тим защитник. Още в 3-ата мин обаче Шакиб се хвана за крака. В 5-ата се струполи окончателно на земята и нямаше шанс да продължи.

 

Бензукан е аут от терените до края на сезона, след като има съмнения за скъсана предна кръстна връзка на дясното коляно. Това е изключително неприятна новина за ръководството на "Левски", което се надяваше да се раздели с играча през зимния трансферен прозорец.

 

Травмата обаче спира автоматично всичките преговори с различни отбори, които до този момент бяха проявили интерес към футболиста. Минималното възстановяване от подобна травма е около пет-шест месеца, така че играчът ще пропусне както зимната подготовка, така и цялата пролет.

 

По този начин почти сигурно Бензукан остава на "Герена" поне до края сезона, което ще попречи на "сините" да освободят едно място за футболист със статут на играч извън Европейския съюз, а и ще продължат да плащат немалката заплата на футболист, който не влиза в плановете на треньорите.

 

Мениджърското звено в "Левски" се опитваше да подсигури трансфер за възможно най-сериозна сума на натирения заради неспазване на режима играч. Считаше се, че само от сделката в "Синята" каса могат да влязат около или над четвърт милион евро. Отделно левскарите брояха, че няма да плащат месечното възнаграждения на мароканската издънка. Но уви, счупиха стокат, преди да я продадат.

Вашият коментар