Левски изпуснал да направи трансфера на годината

Начало » Левски изпуснал да направи трансфера на годината

Станислав ИвановПреди няколко месеца на Герена са пропуснали да направят вероятно трансферната сделка на годината. В Левски нерядко изпускат конвертируеми играчи без пари, но в началото на годината „сините“ са имали отлична и твърде вероятно неповторима оферта за правата на Станислав Иванов от Локомотив Москва. Тя е била в размер на 2,2 млн. лева, пише „Тема Спорт“.

От „Герена“ обаче категорично са я отхвърлили. Тогава времената в клуба бяха други, а под ръководството на Васил Божков „сините“ се радваха на голяма финансова стабилност. Затова и шефовете отказали предложението на руснаците.

На Станислав пък е било обяснено, че той е в дългосрочните планове на Левски и ще бъде част от силен отбор. В онзи период изпълнителният директор Павел Колев бе обявил, че „сините“ трябва да започнат да продават скъпо юношите си и по този начин да изградят реноме на Левски.

Агент на Станислав Иванов е бившият футболист на столичани Джон Ингълс. Шотландският защитник носи синята фланелка през сезоните 1998/99 и 1999/00, като изигра общо 40 мача във всички турнири, в които вкара 3 гола. Ингълс е мениджър и на друг младок, блеснал на „Герена“, а след това продължил кариерата си в чужбина – национала Божидар Краев.

Станислав Иванов стигна и до националния отбор, но изявите му са крайно непостоянни, а добрите моменти доста епизодични. Затова е и твърде вероятно подобна оферта за него повече да не дойде. Тук добавяме е новите реалности около ковид-19, които рязко свалиха цените на футболистите.

В момента той е в немилост в Левски, защото не пожела да премине в отбор от Втора Бундеслига.