Левски и ЦСКА излизат с оранжеви фланелки за дербито

2011-02-22 23:12:00

И във финала за купата на България спорещите за трофея ще са облечени в цвета на Литекс преди битката

 

Странно, но факт – футболистите на Левски и ЦСКА ще излязат с абсолютно еднакви фланелки за вечното дерби на българския футбол в събота.

 

Преди началния съдийски сигнал капитаните на "сини" и "червени" ще изведат съотборниците си на терена в цветовете на шампиона и временен водач в класирането Литекс. Левскари и цесекари ще носят оранжеви фланелки, съобщи "24 часа"

 

Това е така, тъй като битката за България, а и целият 16-и кръг от "А" група ще преминат под знака на Европейската година на доброволчеството 2011.

 

Инициативата е на министерството на културата, министерството на спорта и БФС. Отборите ще излязат на терена в оранжево, а върху тениските им ще стои надпис: "Европейска година на доброволчеството 2011, стани доброволец – дай своя принос."

Малко преди началния сигнал на съдията Антон Генов съперниците ще свалят цвета на Литекс и ще останат в типичните си синьо и червено.

 

Дикторът на стадион "Георги Аспарухов", който ще бъде най-претъпкан за първия пролетен кръг, ще информира запалянковците за каузата и за факта, че доброволчеството мобилизира за добри дела над 100 милиона европейци всяка година.

 

От министерството на спорта вече са постигнали договорка и с Професионалната футболна лига финалът за купата на България също да е под мотото на доброволчеството. Финалистите в турнира също ще излязат с оранжеви тениски. Левски и ЦСКА продължават и в тази надпревара. Ако "Литекс" съумее да отстрани "сините" на 1/4-финалите, ще запази своя шанс да носи любимото си оранжево и за каузата преди финала, и на самия него.

Вашият коментар