Левски и Черноморец играят за детски дом

2010-10-05 18:56:00

Благотворителна цел ще върне на футболния терен старши треньора на Черноморец (Бургас) Красимир Балъков и спортния директор на Левски – Георги Иванов.

Двамата ще се включат в контролна среща между отборите си, които ще се изправят един срещу друг в събота от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Всички набрани средства от приятелската среща, за която е определен вход от три лева, ще бъдат дарени на дом за деца лишени от родителски грижи "Ронкали" в Бургас и на нуждаещия се от спешна бъбречна трансплантация фен на "сините" от София – Георги Николов.

"Инициативата е организирана взаимно с Георги Иванов. В България благотворителността няма големи традиции, но нещо хубаво и трябва да се случва по-често", заяви старши треньорът на "акулите" Красимир Балъков.

В същото време помощник-треньорите на Черноморец Илия Груев и Йончо Арсов се отзоваха на поканата на кмета на Трявна инж. Драгомир Николов да участват в друг благотворителен мач. Асистентите на мениджъра Красимир Балъков се включиха в отбора на кмета, който срещна отбор на бившия национален селекционер Пламен Марков. На терена в балканското градче излязоха и други популярни бивши футболисти.

Мачът днес на стадион "Ангел Кънчев" е част от "Седмица на благотворителността" в Трявна. Със събраните средства ще се помогне за лечението и рехабилитацията в чужбина на 22-годишния Илиан Панов, който от 1 година е в будна кома след катастрофа.

Вашият коментар