Левски към БФС: Насрочвате Конгрес или го насрочваме ние!

Начало » Левски към БФС: Насрочвате Конгрес или го насрочваме ние!

Герена - Сектор АНапрежението по оста Левски БФС се покачва с пълна сила. Ръководството на „сините“ излезе с нова позиция след вчерашния отговор на футболната централа във връзка с желанието на столичния гранд управляващите футбола да обяват дата за извънреден изборен конгрес до 20-и декември.

Този път от клуба заплашиха, че ще вземат нещата в свои ръце по всички правила на закона и Устава на БФС, ако футболният съюз не пожелае да организира извънреден изборен конгрес.

Освен това „сините“ нападат ръководителите на футбола у нас, че за 15 години управление са превърнали България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Ето какво написаха от Левски в официалната си страница:

„Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на „ПФК Левски“ ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В БФС възмутени от позицията на Левски, била неприемлива и недостойна

В Левски обърнаха плочата, вече не харесват Боби

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме“.

Напомняме, че президентът на клуба Наско Сираков гласува за Борислав Михайлов, който е легенда на Левски, на последния конгрес на БФС преди 12 месеца, като застана зад 40-годишното си приятелство с Михайлов.

Ден по-късно легендарният нападател изрази разочарование от избора на Изпълнителен комитет на Михайлов, а преди месец клубът от стадион „Георги Аспарухов“ нападна бившият страж. Това се случи след решението на Дисциплинарната комисия към БФС да накажат отбора с едни мач без публика след успеха с 2:0 над ЦСКА.

Капитан на столичния гранд до преди два месеца бе и синът на легендарния вратар – Николай Михайлов, който загуби титулярното си място след отпадането на Левски от Лигата на конференциите.