Левски мераклия да върне Даксон в България

2010-10-11 10:07:00

На Герена искат да измъкнат бразилеца от аматьорските групи на Бразилия

 

Името на скандалния бразилец от Локомотив Пловдив Даксон да Силва отново намери място в колонките на спортната преса. Според "7 дни спорт" интерес към него има от страна на Левски.

За бразилския техничар се чува все по-малко в последните месеци. Той все още е собственост на пловдивчани, но в момента подритва нейде из аматьорските групи в Бразилия. Приказките за трансфер в края на периода му на Лаута разбуниха горещата бразилска кръв и след като Локо не го продаде, той си взе багажа и се прибра в родината си без да дава много обяснения на работодателите си.

Към настоящия момент той е част от отбора на Кампо Гранде, който е аматьорски. Собственост е на мениджъра му – Педриньо, което навява съмнения, кой стои зад цялата одисея на бразилеца. От Локомотив пък искат 613 000 евро обещетение, за което са сезирали ФИФА.

Освен, че от Левски многократно питаха за Даксон през миналия сезон, той беше опция още за Черноморец и Литекс. Споменаваха се имена на клубове и в Италия, основно заради връзките на Педриньо там. По тази схема "смърфовете" продадоха един бразилец на Фиорентина преди два сезона.

В Левски пък все още са под въздействие на магията "Дембеле". Головата машина от Франция се скъсва да бележи, като не подбира български или чуждестранни клубове за наказателната си акция. На Герена се надяват на успешен тандем между него и Даксон. В момента Дембеле се разбира отлично с Дарко Тасевски, който пък е сред постоянно спряганите за напускане в посока чужбина.

Вашият коментар