Левски назад с повече от 4 млн. лв

2010-12-20 16:28:00

"Сините" почват да търсят нов спонсор от пролетта

 

Левски призна за загуба от над 4.35 млн. лв за 2009 година. Това се случи на Общото събрание на клуба. Въпреки, че приходите са се увеличили спрямо миналата година, разходите също са набъбнали, при това чувствително.

Приходите са 14 538 000 лева, като сумата се е повишила в сравнение с тази от 2008-а година с 3 487 000 лева. Основна част от приходите на клуба са от участието в евротурнирите, но именно то е предизвикало и основната част от разходите. Те възлизат на 19 075 000 лева, като голяма част от тях са заделени за заплатите и премиите на футболистите от основния състав.

"Общото събрание на акционерите даде висока оценка на спортно-техническото ръководство за 2009-а и 2010-а година, но най-вече за участието на отбора в евротурнирите през този сезон. Гласуваме пълно доверие на ръководството и поставяме за цел спечелването на шампионата и купата, както и участие в европейските клубни турнири", заяви президентът Тодор Батков.

"В икономически план през 2011-а година нещата ще се променят към по-добро. В Левски има относителна финансова стабилност, която позволява изграждането на селекция, провеждането на подготовка, даването на заплати и разходи по данъци. Надявам се икономическото съживяване в държавата да се отрази и на нас. Разчитаме и догодина да играем успешно в евротурнирите, а защо не и в плейофите за Шампионската лига", каза Батков.

"През месец януари ще търсим втори спонсор, за което имаме съгласието с досегащния основен, а в края на годината ще качим 20 процента от акциите на клуба на борсата. Общите възлизат на около 15 милиона лева и приходите се очаква да бъдат около 3 милиона лева. Надяваме се да изградим два нови терена на базата на стадион "Георги Аспарухов". Планираме да построим помощните игрища на паркингите до хотела на ДЮШ и зад съблекалните на терена с изкуствена настилка, където в момента тренират три отбора, добави Батков.

Вашият коментар