Левски определи максимална заплата

Начало » Левски определи максимална заплата

Сектор А на стадион Георги Аспарухов6000 евро е максималната заплата на новите попълнения в Левски, съобщава „Мач Телеграф“. Тази сума обаче е запазена само за извънредни случаи, в които „сините“ са пред клишето „трансферен удар“, което у нас почти никога не е такова.

Иначе стандартната заплата, която клубът предлага на набелязаните футболисти, е 4000 евро.

Според запознати именно толкова ще получава месечно Начо Монсалве, който подписа в сряда с тима и ще играе с №20 през сезона.

Припомняме, че това не е „таван на заплатите“, както грешно се отбелязва в медиите. Понятието „Таван“ не определя конкретна стойност, а варира в различните клубове според размера на приходите и официално обявения процент от тях, който може да се дава за заплати.

Така отбор като Лудогорец с постоянно участие в Европа може да си позволи обща сума за заплати няколко пъти повече от в случая Левски. И е важно да се отбележи, че „тавана“ не ограничава конкретна заплата, а опира до общата сума за възнагражденията.

Спортно-техническото ръководство на „сините“ все още търси нови попълнения, но намирането им няма да е лесно заради минималните финансови средства, с които трудно ще се привлекат качествени чужденци.

Все пак се очаква в близките дни към тима да се присъедини нов легионер, който да мине през проби. Става дума за нидерландски флангови нападател, който трябва да замести в титулярния състав един от Паулиньо и Станислав Иванов, които бяха продадени.