Левски остава без играчи утре

Начало » Левски остава без играчи утре

Герена - Сектор АНаско Сираков официално обяви, че преговорите с Джоузеф Диксън са прекратени, а като основна причина мажоритарният собственик на „сините“ изтъкна „съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия“.

Според слух, едното „разминаване“ е било, че Диксън не пожелал да даде 3.5 млн. долара без гаранции, че ако сделката пропадне, те няма да му бъдат върнати. Същият слух гласи, че в Левски били несъгласни и ги искали без условия.

Сираков изрази готовност да предостави кореспонденцията с кандидат-купувача, за да разсее съмненията в левскарската общност.

Днес е 29 юни, а „сините“ все още не са започнали съществената част от своята подготовка. В клуба тренират няколко юноши и Валери Божинов, когото отдавна никой не иска. Чисто технически утре изтичат договорите на повечето от играчите, а бъдещето им остава неясно. Единствените сигурни оставащи са младоците Мартин Петков, Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев, както и спорният Билал Бари.

Звонимир Микулич вече приключи с клуба, а Драган Михайлович, Николай Михайлов и Симеон Славчев са сигурни напускащи. Мъгливо е и около Здравко Димитров, който обаче няма да остане без отбор. Същото се отнася и за братята Цоневи, които заявиха, че са готови да останат при „сините“, но искат финансова стабилност.

Последните дни показаха, че на Герена са готови на всичко, за да закърпят положението, дори да се обвържат скандално с компания монополист в София. Днес вече се появиха декларации, според които се обещават остри реакции, ако това се случи.

Разходите обаче си вървят. Ежемесечните вноски към НАП текат, а изплащането им е под въпрос.

На треньорския пост засега остава Живко Миланов, който обаче няма лиценз. Той иска в тима да бъдат задържани ключовите Борислав и Радослав Цоневи и Мартин Райнов. Това обаче към този момент изглежда невъзможно.

В ръководството ситуацията е точно толкова сложна – Павел Колев е изпълнителен директор в оставка от половин година, но продължава да помага на клуба, докато Сираков намери негов заместник.

В обобщение – утре, на една от най-тъжните дати в историята на Левски (годишнина от кончината на Гунди и Котков), клубът на практика ще остане без играчи. Лиценз за новия шампионат има, но той е под въпрос. Не са малко тези, които смятат, че Левски трябва да мине по пътя на ЦСКА от долните нива на родния футбол.