Левски открито призова за бунт срещу БФС

Начало » Левски открито призова за бунт срещу БФС

ФеновеРъководството на Левски излезе със сензационна декларация, след като Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на тима след дербито с ЦСКА спечелено от “сините“ с 2:0.

Отборът на Станимир Стоилов бе наказан с един мач без публика, след като бомбичка хвърлена от Сектор „А“ нарани физиотерапевта на „червените“ Иван Христов. Освен това „сините“ бяха глобени с 13 300 лева заради различни провинения на привържениците.

Странното е, че шефовете на „сините“ приветстват своите привърженици да напълнят стадион „Георги Аспарухов“ за срещата, в която клубът е наказан, заплашвайки очевидно с неподчинение, като приветстват президента на БФС Борислав Михайлов да спре феновете или да послуша ръководството на 26-кратните шампиони и да напусне поста завинаги!

Причината затова е, че на Левски не е била предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище.

Както е известно, Борислав Михайлов, който е легенда Левски, бе издигнат на последния конгрес именно от „сините“. Капитан на столичния гранд до преди месец бе и синът на бившия всенароден любимец – Николай Михайлов.

Левскари,
обръщаме се към Вас по повод решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 г., с които на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно – забрана за игра пред публика.

Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с Левски в мачовете с ЦСКА 1948 и Локомотив (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки.

Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на Левски. Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса.

Защо на ПФК Левски не бе предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище? Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието.

Защо за по-тежки нарушения първоначалната санкция, наложена на Локомотив (Пловдив) от два мача без публика, бе изцяло отменена? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която невероятно как намери жалбата за допустима при наличието на безумния по своята същност, но иначе ясен текст на чл.53, ал. 2, б. д от ДП, според който само решения на ДК, с които се налагат наказания за повече от две срещи лишаване от домакинство, подлежат на обжалване.

Колко „принципен“ и акуратен в доклада си бе дежурният делегат на мача на 29 август 2022 г., когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия тим? Защо тогава не последва подобно наказание?

Кога Дисциплинарната комисия ще започне да следва европейските норми и практика при определянето и налагането на наказания, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.

Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме.

Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с Ботев (Пловдив).

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!

ПФК Левски