Левски превърна Жоро Вратаря в Гошо от Почивка

2010-10-03 21:43:00

"Сините" ще разчитат на Божидар Митрев и Кирил Акалски

"Георги Петков е пуснат в почивка, защото му се събра много голямо напрежение. Ще си почине три-четири дни." Това заяви старши треньорът на Левски Ясен Петров. На "Герена" са решили да освободят капитана си за кратко, за да може той да се отърси от психологическата криза след 0:5 от Спортинг в Лисабон, информира вестник "24 часа".

Така доскорошният страж №1 в българското първенство, кръстен от Димитър Пенев Жоро Вратаря, вече може да бъде смятан за пълен адаш по прякор на култовия варненски рапър GP – Гошо от Почивка. Още повече че и името на музиканта в последните седмици се свързва често с футбола, след като възпя с песен Димитър Бербатов.

Засега не е ясно точно кога GP – Георги Петков, ще се завърне от почивка и ще поднови тренировки. Той пропуска гостуването на "Сливен". Под сините камъни за "сините" ще пази Божидар Митрев, а на резервната скамейка ще е Кирил Акалски. През зимата почти сигурно Гошо от Почивка пак ще стане Жоро Вратаря след реализиране на дълго забавяния трансфер зад граница. В предишните сезони нееднократно към Петков имаше оферти за добри пари в чужбина, но той оставаше на "Герена" заради липсата на заместник.

За мача в Сливен под въпрос са Христо Йовов и Сашо Александров. Твърдо аут е друг халф – Владимир Гаджев.

Ясен Петров призна, че изтрезняващото 0:5 е приземило самочувствието на футболистите до нивото, на което трябва да бъде.

"Отиваме в Сливен, за да вземем трите точки. Загубата в Лисабон трябва да ни отрезви и да ни накара да работим здраво и концентрирано. Самочувствието ни трябва отново да бъде като преди мача с Гент, защото в срещите с Берое и Спортинг не играхме както трябва. Надявам се, че ще видим свръхамбиция в нашия отбор срещу Сливен. Не ме притеснява нищо, свързано с мача. За краткото време след мача със Спортинг направихме обстоен анализ на това, което ни се случи. Да се надяваме, че сме си взели поуки", заяви Пловдивския Джанини.

"При всички положения ще направим промени в отбора. В този сгъстен цикъл винаги правим промени. На определени постове вкарваме хора, които са по-свежи", каза още Петров.

Запитан за евентуалната смяна на треньора на вратарите Руслан Михайлов Ясен отвърна: "Когато има някакви персонални промени, тогава ще ги обсъждаме. Сега няма смисъл да говорим."

Вашият коментар