Левски проплака от съдиите, иска чужди за дербитата

2010-10-26 18:12:00

Отсъжданията в мача с Литекс (1:2) били тенденциозни, Станислав Тодоров не им дал две дузпи

 

Ръководството на Левски се обяви за чуждестранни съдии за важните мачове на тима до края на шампионата. От Герена са крайно недоволни от отсъжданията на главния рефер на снощния мач, загубен с 1:2 от Литекс.

Любопитен факт е, че преди няколко седмици и ЦСКА изрева мощно срещу съдиите в мача им срещу Литекс. Тогава "червените" имаха по-различни искания – да се насрочи нов конгрес на БФС, но като всяко чудо за три дни и това си мина и замина без последствия.

В интерес на истината обаче един от отборите, за които се говори, че са толерирани от реферите беше сериозно ощетен точно в мача си с Левски. В мача на "сините" с Черно море, те получиха скандална дузпа, благодарение на която спечелиха с 3:2 на стадион "Тича" във Варна.

Ето и пълния текст на декларацията, публикувана на официалния сайт на клуба:

На вниманието на Костадин Костадинов (председател на съдийската комисия към БФС)

С настоящата декларация ПФК Левски изразява изключителното си недоволство и разочарование от тенденциозните действия на съдийската бригада с главен арбитър Станислав Тодоров, ръководила вчерашната среща с Литекс. С неадекватната си преценка и различния критерий при отсъжданията, главният рефер загуби контрол над футболистите и е отговорен за напрежението, схватките и нелицеприятните събития по време на двубоя.

Станислав Тодоров подмина две ситуации за умишлена игра с ръка в наказателното поле на  Литекс (Пламен Николов  в 17-та минута и Христо Янев в 93-та минута).

Съдийските своеволия и целенасочените им действия по време на последните три двубоя между Левски и Литекс  принуждават ръководството на ПФК Левски да потърси справедливост и да настоява всички следващи дерби-мачове на отбора да бъдат ръководени от чуждестранни рефери.

Ръководство на ПФК Левски.

Вашият коментар