Левски се инати за Карвальо, "най-доброто" предстои

2011-03-05 12:40:00

На Герена не го искат, всички чакат решението на ФИФА

По всичко личи, че и в следващите дни няма да се оплачем от липса на емоции в родната А група. Най-малкото – очаква ни абсолютен цирк на Герена около предстоящото завръщане на излекувания по неговите думи нападател Базил де Карвальо.

От щаба на "сините" контрират – не го искаме и нашата позиция не се е променила.

"Няма възможност той да се върне. Отдавна сме изказали своята позиция по този въпрос. Всички я знаете много добре. Карвальо може да си говори каквото иска", категоричен е финансовият шеф Константин Баждеков.

Циркът започна още с идването на играча, от когото се очакваше да замени Гара Дембеле. Първият проблем беше, че в крайна сметка никой не искаше Гарата. Вторият – контузията на Базил, която според него щеше да се излекува за месец и нещо, а според Левски – след три. Със същата травма в рамото играчът вкара осем гола в А група, един от които точно на Левски, при това на Герена.

Последваха разправии между играча, агента му, Левски и Локомотив Пловдив и май-доброто сътрудничество между клубовете остана в историята. Левски казаха – нямаме договор и го връщаме на Лаута, под тепетата размахаха подписан контракт. С въпроса беше занимана и световната футболна централа ФИФА. Според специалисти в този тип спортно право, Левски ги чакат сериозни проблеми, тъй като са в губещата позиция.

Както се казва обаче – най-доброто предстои. Тепърва се очаква развръзката, от която обаче няма да спечели никой, а големият губещ ще е състезателят.

В същото време се завъртя нова сюжетна линия в сагата – Левски, които нямат договор с играча, се мъчат да го… продадат.

"Като не е техен футболист, защо мениджър, близък до Левски, е звънял на мадам Ба и е казал, че ще продаде Карвальо на Металург Донецк. Явно въпросният мениджър не знае, че трансферният прозорец в Украйна затвори на 2 март", коментира Георги Градев, който се занимава със защитата на интересите на Базил.

"Карвальо е футболист на Левски, за мен няма съмнения. На Герена трябва да извадят пари за операцията и заплатата му. Сега тези € 5 000 за интервенцията той ги е дал от застраховката си. Сега чакаме да видим какво ще каже ФИФА по този случай", казва още Градев.

Вашият коментар