Левски се разделя с Георги Петков?

2010-10-02 09:51:00

Тодор Батков призна: Имаме най-добрите вратари, но сега там ни е слабото място

 

Дните на Георги Петков като титуляр, а може би и като играч на Левски, изглежда са преброени, тъй като президентът и собственик на отбора Тодор Батков обяви, че в клуба има вратарска криза.

"Имаме най-добрата школа, но сега сме най-уязвими точно там", смята юристът, който все пак говори с медиите при пристигането на отбора от Лисабон.

 

В момента в Левски освен Георги Петков са още обещаващите Божидар Митрев и Кирил Акалски.

Той потвърди, че на Герена се задават промени в кадрови план. Батков не даде подробности, но се предполага, че точно ветеранът Петков ще е един от играчите, който като за начало ще седне на пейката, а през зимата може да напусне отбора.

Георги Петков догодина ще направи десет години като част от Левски. Той пристигна от Славия през 2001 г., но няколко сезона изкара под дебелата сянка на Димитър Иванков. След като националът отиде да играе в Турция, Петков здраво захапа шанса си и изнесе страхотни мачове със синия екип.

Специалистите му отдават заслуга за силния период на отбора през 2005-2006 година, когато Левски стигна далеч в Европейските клубни турнири (1/4 финал в УЕФА и групите в Шампионската лига).

Към момента Петков гони бройката от 250 мача с Левски. Има и 18 срещи в националния отбор на България. Настоящ капитан на отбора е. Името му през всеки трансферен прозорец се спряга за трансфер в чужбина (най-вече Полша и Израел), но той все още е на Герена. Запознати с финансовите дела в "синия" клуб за категорични, че Петков е сред най-добре платените футболисти там.

Вашият коментар