Левски се точи за 5:0 срещу Спортинг

2010-12-16 11:45:00

Човек на УЕФА се преби на Герена, грешникът Иво Иванов излиза титуляр

Сериозен оптимизъм цари в Левски преди последния мач в Лига Европа срещу португалския гранд Спортинг. "Сините" закриват сезона тази вечер от 20 часа на Герена, а двубоят ще бъде предаван пряко по БНТ 1. В първия двубой Левски бе разгромен с 0:5, което събуди желанието за реванш и измиване на срама. "Няма да повторим резултата, нито играта от мача в Лисабон, сигурен бе халфът Жоазиньо. – Напротив, ние можем да бием с 5:0, за да си отмъстим", изцепи се бразилецът.

Далеч по-умерен бе треньорът Ясен Петров, според когото резултатът не е важен, а играта. "Най-важното е хората, които дойдат на стадиона, да си тръгнат доволни. Нашата цел е да завършим подобаващо годината, но Спортинг е много сериозен отбор и има агресивен стил на игра", предупреди Петров. Той няма да може да разчита на контузените Веселин Минев и Христо Йовов, а под огромна въпросителна е Йордан Милиев. Така най-вероятно в центъра на защитата като титуляр ще започне Иво Иванов, който се прочу с експресния си автогол в мача с "Лил" (2:2).

В същото време любопитна случка развесели премръзналите фенове на Левски, които се въртяха около стадиона. Един от пратениците на УЕФА се подхлъзна на заледената алея пред сектор "А" и падна по задник на земята. Служителят на Мишел Платини обаче успя сам да стане, да си изтупа снега и да изругае тихичко заради непочистения асфалт пред централния вход на стадион "Георги Аспарухов".

Вашият коментар