Левски си връща тъпкано на ЦСКА

2010-07-27 13:52:00

Седмица преди дербито, което ще се играе на 1 август, шефовете на двата гранда са влезли в яростен спор, който е прераснал в скандал, придружен с куп заплахи и от двете страни. Шефовете на „червените", които са домакини на предстоящия мач, и „сините" не подписаха стандартния договор преди срещата. Въпросният контракт е неизменна част от дербито през последните години, като функцията му е да регламентира цените на билетите, както и стадиона или стадионите, на които се играе мачът.
 
Според запознати най-сериозното разминаване между ЦСКА и Левски било в цените на билетите. „Сините" шефове скочили срещу решението на „червените" феновете в сектор „Б" да плащат вход от 15 лева. От „Герена" настоявали тази сума да бъде намалена, което да важи и за ответния мач през пролетта. Шефовете на ЦСКА обаче отказали да свалят цената на билетите. От своя страна „сините" отхвърлили предложението от Борисовата градина и двата мача да се играят на Националния стадион „Васил Левски. От Левски обявили, че дербито през пролетта, на което те са домакини, ще се играе на клубния им стадион „Георги Аспарухов". Те оправдали решението си с факта, че ЦСКА ще домакинства през предстоящия сезона на „Васил Левски", а не както беше досега на „Българска армия" и ако и двете дербита се играят на Националния стадион, „червените" ще имат предимство.
 
Тези две разминавания – за билетите и стадиона, окончателно качило напрежението между вечните съперници и преговорите моментално били прекратени.
 
Това значи, че Левски ще получи само 4300 билета за дербито и всички те ще бъдат за сектор „Б". Ръководството на ЦСКА е отказало да разделя стадиона на две, както в предходни години. Това отсега е сериозна предпоставка за сблъсъци на трибуните в секторите „А" и „В", където винаги е имало фенове и на двата отбора.
 
От друга страна, е много вероятно Левски да пусне в продажба рекордно скъпи билети за агитката на ЦСКА за мача на „Герена" през пролетта. За това вече загатна спортният директор на „сините" Георги Иванов, който публично скочи заради високите цени на
билетите за агитката на Левски.
 
„Шефовете на ЦСКА да не забравят, че има и втори мач. Тогава ще видим колко ще плащат техните запалянковци", обяви Гонзо.
 
Според изданието левскарите ще лепнат 30 лв. на ценните хартийки за червените фенове.

Вашият коментар