Левски ще покрива Герена

2010-12-26 14:57:00

"Сините" ще слагат козирки над секторите "Б" и "В"

Левски обмисля да вложи 6 млн. лева за реконструкция на стадион "Георги Аспарухов" и по този начин сините да могат да играят на "Герена" дори в груповата фаза на ШЛ.

"Имаме идея да поставим покривни конструкции над секторите "Б" и "В" – информира изпълнителният директор Константин Баждеков. – Така стадионът с още малко подобрения ще отговаря абсолютно на всички критерии на УЕФА за мачове в групите на евротурнири."

Известно е, че следващите години евроцентралата затяга още повече изискванията и така твърде малко български арени ще могат да получат лиценз.

В началото на 2011-а започва сериозният ремонт по седалките на сектор "Б", който ще струва около 200 хиляди лева. Целта е по-голяма сигурност за зрителите, както и перфектна стабилност на скамейките. Сега след всеки мач остават десетки или стотици счупени седалки и намерението е това да се прекрати. Следва реконструкция на сектор "В" и през втората половина на годината вече ще се мисли по проекта за покрив.

"Цената ще е 4, 5 или 6 милиона лева – прогнозира Баждеков пред "Труд". – Със съвременните технологии и с прости конструкции е възможно цялото покриване да стане бързо."

Логично е да се смята, че евентуално влизане на Левски в Шампионската лига ще донесе 100 процента от необходимия капитал. Участие в групите на мегатурнира гарантира поне 8 млн. евро и клубът ще отдели почти половината за респектиращия ремонт. Досега "сините" са инжектирали над 15 млн. лева в "Герена".

Вашият коментар