Легенда на Парагвай: Стоп на корупцията!

Начало » Легенда на Парагвай: Стоп на корупцията!

вратарски ръкавициЕдин от най-популярните футболисти в Южна Америка – вратарят Хосе Луис Чилаверт ще се кандидатира за президент на родината си Парагвай. Изборите за нов държавен глава ще се проведат през месец април 2023-а година, съобщиха медиите в страната.

Самият Чилаверт вече започна своята предизборна кампания, публикувайки снимки и статуси в социалните мрежи, демонстрирайки намеренията си. Бившият вратар отдавна флиртува с политиката и дори влезе в остра конфронтация със сънародника си Алехандро Домингес, в момента президент на Южноамериканската футболна централа (КОНМЕБОЛ). Двамата стигнаха до съд, като Чилаверт беше осъден на една година затвор заради обвинения в клевета. Чрез Туитър-акаунта си вратарят обвини Домингес в корупционни практики не само в периода му като президент на КОНМЕБОЛ, но и преди това.

Вече на 57 години, някогашният идол на аржентинския клуб Велес Сарсфийлд и националния отбор на Парагвай, обяви през юни 2022-а как ще бъде един от тези, които ще се кандидатират на изборите.

„След като размишлявам и чувствам отговорността да изградя по-добър Парагвай, решавам да формализирам кандидатурата си за президент, така че нашите хора да се почувстват отново горди парагвайци“, увери той тогава. Сега той представи лозунга на кампанията си. Чила публикува изображение в социалните мрежи с хаштаг #Буден Парагвай! Стоп на корупцията!“

И за да покаже, че наистина има сериозни намерения, Чилаверт създаде уебсайт, където обяснява своите предложения по определени въпроси като образование, социални грижи, икономика, енергетика, инфраструктура и сигурност преди изборите през април 2023-а година.