Лечков в контраатака: Човек от „Средна България“ раздавал пари на Конгреса

Начало » Лечков в контраатака: Човек от „Средна България“ раздавал пари на Конгреса

Йордан ЛечковЧленът на изпълнителният комитет на Българския футболен съюз Йордан Лечков направи изказване в характерния си стил по адрес на Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

Бившият национал хвърли неясни обвинения с изказ в стил „Димитър Пенев“, като обяви, че „човек от Средна България раздавал пари“ в тоалетните на НДК.

„Да, разбира се, че бяха раздавани пари. И то не преди, а по време на самия конгрес – вътре в зала 1 на НДК. Не, не. Това не бяха Бербатов, Стилиян и Мартин, защото те първо са стиснати и второ – трябва да получат разрешение от жените си. Един човек обаче, който стои в сянка и е от Средна България, беше активен. Срамна работа беше. Срамна. По време на вота ви е бедна фантазията какво се случи в тоалетните на зала 1 в НДК“, заяви едно от най-изявените лица на провала на БФС, цитиран от Блиц.

Лечков продължи излагането си: „Постелките и плочките се изтъркаха от подметките на гласуващите. Влизаха и излизаха, влизаха и излизаха. Въпросният човек от Средна България си свърши работата. Всъщност, не успя, защото не спечелиха. И аз се чудя – играят го, че са честни, че са морални, играят го, че са честната Калудка, а същевременно раздават парата. Ако бяха умни, с тези 230 гласа, които имат, можеха да си вкарат хора в Изпълкома.

Основната причина двама капитани на националния отбор да се откажат от него, не изневери на поучителния си тон в изказванията: „Нали искат промени да правят. Ето, можеха да влязат в новата управа, да имат влияние и да… започнат да се учат да управляват“.

Лечков коментира и най-вероятната причина Конгресът да „увисне“ пред съда. Най-големият радетел за спазване на Устава го отрече с две изречения: „Това, че оспорват, вече го коментирах. Въпросните 50%+1 глас се определят на база гласове, а не на база регистрирани делегати. База гласове, а не регистрирани“.