Лечков плашил: Ще те уволня, ако картотекираш Илия Илиев в Славия

2010-12-11 00:11:00

Казал го на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, твърди агент, осъдил централата

 

"Борислав Попов е казал на президента на Славия Венцеслав Стефанов, че ако Илия Илиев бъде картотекиран при белите, Йордан Лечков ще го уволни." Това обяви мениджърът Георги Градев, спечелил дело от името на славистите срещу БФС. При обяснението за успеха в съда агентът описа заплахата към изпълнителния директор на футболната централа.

 

Софийският административен съд обяви за основателна жалба на Славия за отказа да бъде картотекиран халфа Илия Илиев и осъди БФС да плати разноските по делото.

 

Миналата зима той си тръгна от Сливен. С решение на Направление "Състезания и първенства" във футболната ни централа обаче на Илиев не бе дадено право да играе за "белите" и така през пролетта той остана без работа.

 

Софийският административен го обявява за нищожно, тъй като въпросното направления няма компетенцията да се занимава с такива въпроси. БФС трябва да плати 2050 лева на Славия, които представляват направени по делото разноски. Решението подлежи на обжалване с касационна жалба във Върховния административен съд.

 

Защитаващият интересите на Славия в делото Георги Градев съобщи, че решението означава, че вече всякакви административни спорове могат да бъдат отнасяни до съда. "Мога да дам пример с жълт картон, който води до наказание. Ако клубът сметне, че той е показан на неговия играч несправедливо, моое да подаде жалба, която автоматично спира решението на наказанието до поизнасянето по нея", заяви Градев

Вашият коментар