Лечков се изпъна по телевизията: Подавам оставка, като видя проект за нов стадион

Начало » Лечков се изпъна по телевизията: Подавам оставка, като видя проект за нов стадион

Йордан ЛечковВицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков е готов да подаде оставката си, когато види готов проект за нов стадион, обяви той в студиото на bTV, където коментира актуалната тема от последните дни – мачът на националния отбор с Унгария и преместването му от София към Пловдив и обратно.

Лечков вероятно имаше предвид „национален“ стадион, защото проекти за нови стадиони има доста, като последният и най-реалистичен е на ЦСКА.

„Нямаме един стадион като хората, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Ще си подам оставката веднага щом видя проект за стадион“, бяха точните думи Лечков.

Лечков повтори заученото от всички в БФС като прехвърли отговорността за тоталния цирк с мача с Унгария на СДВР и УЕФА. Оказа се, че БФС нямал никакво участие в бутафорията – нито при преместването на мача, нито при търсенето на нови стадиони и избора за липса на публика. Припомняме, че вчера мачът изведнъж от рисков, стана нерисков, като бе върнат отново в центъра на София.

„Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ако имахме десет стадиона, които да отговарят на изискванията, нямаше да има такъв проблем. Не искам да коментирам защо община Пловдив отказа да приеме мача“.

„Съвсем нормално е да се вика за оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лв, да влязат на трибуните и там да скандират“.

Той добави, че „личното му мнение е, че трябва да има публика, но не взима той решението“.

Вицепрезидентът на БФС коментира и думите на премиера Николай Денков, който призова за промени във футбола.

„Изкушението е голямо да се коментира футбол в момента. И този министър-председател (Николай Денков) ще си отиде, пак няма да има стадион в България. Като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа.“