Ливърпул гледа все по-уверено към дъното

2010-10-09 10:58:00

Фалира ли фирмата собственик, отнася го клуба. По подобен начин си отиде Портсмут

 

В Ливърпул става по-страшно с всеки изминал ден. Има реална опасност и без това мизерните 6 точки от началото на годината да бъдат отнети и клубът са цъфне с отрицателен актив, който със сигурност ще го прати в по-долното ниво на английския фурбол.

Причината е, че все още актуалните собственици Хикс и Жилет се инатят и правят спънки за закупуването на клуба от "Ню Инглънд Спортс Венчърс". Продължи ли цирка, "Коп Холдингс", която е собственик в момента, може да бъде обявена във фалит, от което ще пострада основно легендарния клуб.

"Коп Холдингс" дължи 340 млн. паунда на Шотландската кралска банка, а парите трябва да бъдат върнати до 15 октомври, иначе става страшно за Джерард, Торес и компания.

Според правилата на Висшата лига, ако компанията собственик фалира, го отнася клубът. А това значи, че наказанието е почти сигурно. "Не е съвсем ясно, дали ще им отнемем 9 т., но такъв риск определено съществува", обясни източник от Висшата лига пред агенция Прес асосиейшън.

Неприятното за Ливърпул е, че "Коп Холдингс" е създадена изцяло заради клуба и няма интереси извън футбола. А това прави казуса много по-различен от този с бившия собственик на Уест Хем – фалиралата исландска банка "Страумур". Чуковете се разминаха с отнемане на точки заради многостранните бизнес интереси на бившия си стопанин.

Вчера и Висшата лига одобри сделката с Джон Хенри. Шансовете на Хикс и Джилет да попречат на продажбата намаляват.

Вашият коментар