Лидерът в Испания спря опасна серия

Начало » Лидерът в Испания спря опасна серия
Стефан Савич АТМ
Снимка:Даниел Касас/BGfootball.com

Атлетико Мадрид се справи успешно с напрежението да опази преднината на върха на Испанското първенство като с 2:0 като гост на седмия Виляреал спря негативна серия от загуба и две ремита в последните четири мача (7 загубени точки). Лидерът има 58 точки (и мач по-малко) срещу предследвачите Барселона (53), Реал Мадрид  (52 преди двубоя със Сосиедад утре) и Севиля (48).

Двубоят на модерният стадион “Серамика“ бе оспорван, с много интензитет и положения. Главният съдия Де Бургос Бонгоечеа отмени редовен гол на Стефан Савич след корнер в 26-тата минута по свирено от асистента му нарушение в атака на черногореца, но VAR показа, че не е имало такова и попадението бе зачетено като автогол на Педраса. Вратарят Серхио Асенхо извади точен на Саул Нигьес.

“Жълтата подводница“ щеше да изравни при статичен от Парехо и удар от плонж с глава до левия стълб от Жерар Морено, но Коке извади от голлинията. Тома Льомар отнесе картон за удар с лакет в брадата на Капуе (въпреки че опита да го избегне), Симеоне го смени с Жоао след антракта.

Тимът на Унай Емери (следящ на трибуните на “Серамика“ заедно с голаджията Пако Алкасер), воден от помощника му Иманол Идакес, натискаше втората част, но Жерар и Еступинян бяха неточни, а Облак парира два на Карлос Бака.

Жоао Феликс уби интригата със седми гол в лигата в 70-тата с потентен удар пред наказателното, засякал грешно чистене на Испанския национален защитник Пау Лопес.

“Червено-бялата“ защита спря Чукуенсе, 19-годишната резерва Алекс Баена нацели греда отдалеч, веднага след което Облак му извади с чудо точна тупалка. Бе прекъсната и нетипична серия от осем мача с допуснати голове.

“Важна победа на тежък терен, отвърнахме позитивно на лоша серия. Първото полувреме играхме много добре, после се отпуснахме, характерно е да страдаме. – анализира Стефан Савич. – Бях сигурен, че не правя фал при гола ми. Оволен съм за себе си и Жоао, той е различен, страхотен талант, подкрепяме го и се нуждаем от качествата му. Чукуенсе направи страхотен мач, имат добри атакуващи, но успяхме да ги спрем, с малко късмет също. Чакаме дербито с много желание сега, тази победа ни дава самочувствие.“

“Натрупахме доста мачове без победа, допускаме грешки, костващи голове.. паднахме в класирането.. Създаваме положения, но трябва да сме по-решителни при стрелба. – каза Жерар Морено. – Атлетико играе много силно с голова преднина. Хубаво е, че продължаваме напред в Лига Европа.“

Луис Суарес изпълни указанията на Чоло Симеоне да не допуска пети картон и така ще е на линия за ключовото Мадридско дерби с Реал в неделя от 17,15 ч на Метрополитано.

Междувременно Зинедин Зидан включи възстановените Марсело, Одриозола, Валверде и Родриго в състава за мача с Реал Сосиедад утре от 22 ч на “Ди Стефано“.