Литекс готов с плана за подготовка

2010-12-23 13:24:00

Шампионите уговориха три лагера, но все още нямат сигурна контрола

Три зимни лагера са организирани за шампионите на Литекс след началото на подготовката през януари, като два от тях са в Южна България, а третият- в любимата на българските клубове дестинация- турският курорт Анталия.

Футболистите на треньора Любослав Пенев се събират на 5 януари, като в първите три дни отново всички играчи ще преминат пълни медицински изследвания, каквато е практиката в клуба. От 9-и до 22-и януари е насрочен първият лагер, който ще бъде в Свиленград, но там към момента не се предвиждат контролни срещи.

От 24 януари до 2 февруари футболистите на Литекс ще се преместят в Сандански за втория си лагер, а евентуално там може да бъде организиран един приятелски мач. Ако тази част на зимата обаче бъде по-мека, лагерът може да се премести и в морския курорт Албена.

От 6 до 19 февруари оранжевите заминават за турския курорт Анталия, където основно ще играят контролни мачове и ще имат тактически занимания. Все още не се знае дали след завръщането на отбора от турското Средиземноморие ще бъде уредена още една проверка или не.

Литекс със сигурност се разделя с румънския нападател Даниел Брату, който ще се прибере в родината си след изтичането на договора му за наем. Единственото сигурно ново попълнение в момента е бразилският полузащитник Ненем. Най-вероятно в Литекс ще премине и халфът и капитан на Чавдар (Етрополе) Иван Вълчанов.

Вашият коментар