Литекс замина с 25-ма за Анталия

2011-02-06 21:35:00

Нифлор ще ни липсва, признава крилото Христо Янев

С 25 футболисти, включително двама юноши и сенегалецът Алиуна Диуф, който е на проби, замина Литекс днес за третата част от зимната си подготовка. Десният халф бек Румен Руменов и офанзивният полузащитник Ангел Здравчев бяха избрани от старши треньора Любослав Пенев сред всички млади таланти от школата, които изкараха първите два лагера.

Ветеранът Ивайло Петков остана в Ловеч, тъй като лекува контузия. Съобразно възстановяването му обаче, той може и да пристигне за последните два мача в турския курорт.

В същото време президентът на клуба Трифон Попов заяви, че съперникът на една от контролните срещи е сменен. Така вместо с Анжи (Махачкала), шампионите ще излязат срещу Терек Грозни. Освен с Терек, Литекс ще срещне ЧФР Клуж Румъния, Лех Познан и Карпати Лвов.

"Заминаваме в добро настроение, вероятно старши треньорът в предстоящите контролни срещи ще търси облика на тима за пролетния дял и ще прецени качествата на момчетата, обясни още Трифон Попов. В досегашните проверки не сме търсили резултати.

Попов допълни, че напрактика селекцията може да се смята за приключена в тима, но винаги има малка вероятност да се присъедини някой нов играч в последния момент. Според него новите нападатели Деян Джерманович и Ненем трябва да усилят агресията в атаката и да заместят достойно напусналия Уилфред Нифлор, който подписа преди седмица с френския втородивизионен Ним.

Президентът на Литекс отказа да говори повече за скандалната декларация от преди няколко дни, в която засипа спортна медия с шокиращи квалификации. Той допълни, че за него случаят е минало и не иска да се връща повече назад.

"Голмайсторът от последните два сезона Нифлор ще ни липсва, няма начин да бъде друго, но се надяваме, че новите попълнения Джерманович и Диуф ще компенсират неговото отсъствие. Не е коректно аз да коментирам техните качества, но мисля, че са добри футболисти. Просто най-важното е да се адаптират максимално бързо към Литекс, заяви един от опитните футболисти на шампионите Христо Янев.

"Надявам се, че ще се подготвим добре за втория дял от шампионата. Аз лично очаквам с интерес проверките с чуждите отбори, защото те ни дават ясна представа къде се намираме, допълни полузащитникът.

Вашият коментар