Литекс и ЦСКА във война за Пелето

2010-11-23 20:10:00

Двата отбора се борят за подписа на Станислав Ангелов, в случай че напусне Стяуа

Отборите на Литекс и ЦСКА са влезли във война за подписа на Станислав Ангелов. Пелето в момента играе за Стяуа, но до дни ще напусне румънския гранд. Причината – неуредени финансови отношения с президента Джиджи Бекали.

И шампионите, и "армейците" вече са преговаряли с национала, който не бе повикан от Лотар Матеус за контролата със Сърбия. От щаба на ЦСКА дори анонсираха трансфер на известен български футболист по Нова година. Според запознати става въпрос именно за Пелето.

Ангелов вече игра с червения екип в периода 1998-2001 година. Тогавашният треньор Паро Никодимов обаче се отказа от услугите му и той премина в кръвния враг Левски, с който игра на 1/4-финал за Купата на УЕФА и в групите на Шампионската лига.

Треньорът на "армейците" Милен Радуканов познава добре Пелето, въпреки че двамата никога не са се засичали в един клуб. Двамата обаче са играли един срещу друг в периода, когато Радуканов бе играч на Локо София, а Станислав бе в Левски.

Ако някой има предимство по отношение на познанството обаче, то това е наставникът на Литекс Любослав Пенев. Любо беше президент на ЦСКА по времето, когато Пелето бе на "Армията".

Пенев не се притеснява от възрастта на 32-годишния Ангелов. Както той сам обича да се изразява, във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи, затова в Литекс втора младост карат играчи като Светослав Тодоров, Христо Янев, Ивайло Петков и Небойша Йеленкович

Вашият коментар