Локомотив получи парцел за база

Начало » Локомотив получи парцел за база
Христо Крушарски
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Общинският съвет на Пловдив прие предложението на зам.-кмета Георги Титюков за предоставяне на парцел 49 декара в район „Тракия“ на футболния клуб Локомотив. То бе подкрепено от 43-ма съветници при нужни 32 гласа „за“. На този терен клубът ще изгради модерна тренировъчна база.

Футболният клуб ще построи тренировъчен комплекс, а земята ще ползва безвъзмездно 30 години.

Теренът се намира срещу СУ „Черноризец Храбър“ зад Паметника на репресираните. Безвъзмездно право на строеж означава, че те няма да платят нищо в рамките на тези години, освен 3% данък придобиване.

Комплексът ще се състои от спортна зала с игрище с изкуствена трева, съблекални и трибуна. Идейният проект е съгласуван и с главния архитект на Пловдив.

След изтичането на 30-те години общината придобива собствеността на построения комплекс, също безвъзмездно, както законът предвижда за концесиите.

Според представения инвестиционния проект на базата, изгражданетой ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години. За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица „Съединение“, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка – до 3 години от разрешителното за строеж.

Последният етап включва изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта – до 7 години.