Локо София удари и Миньор

2010-08-23 19:44:00

Локомотив София спечели трета победа в шампионата, след като се наложи с 3:1 като гост на Миньор.

До 40-та минута мачът беше по-скоро скучен, с по едно малко по-сериозно положение и за двата отбора, в които вратарите Чворович на Миньор и Пейков на Локомотив се намесваха добре.

В 41-та минута Горанов от домакините се пребори за топката, зад него изскочи Костадин Хазуров, който без да се бави шутира и отбеляза за 1:0.

"Чуковете" още не се бяха нарадвали на гола, когато Писаров напредна отдясно и подаде по земя, а пред вратата Цветан Генков отбеляза изравнително попадение.

В 58-ра минута след чудесен самостоятелен пробив на Дерек Асамоа, Локомотив излезе напред в резултата, правейки пълен обрат в двубоя.

Дерек Асамое се озова в прегръдките на съотборниците си отново в 78-та минута, когато се възползва от разбъркване пред Чворович и от малък ъгъл не сбърка – 3:1 за Локомотив.

С убедителната победа и новите три точки Локомотив излезе на второ място в класирането, с равен актив, но повече отбелязани голове от Левски.

"Чуковете" от Миньор пък останаха единствения отбор в А група, който все още няма спечелена точка.

 

МИНьОР – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:3
голмайстори: 1:0 Костадин Хазуров 41, 1:1 Цветан Генков 44, 1:2 Дерек Асамоа 59, 1:3 Дерек Асамоа 78

Миньор – Чворович, Божиков, Христозов, Златков (61-Янкович),  Цветков, Костадин Марков, Господинов (81-Стоянов), Иванович (51-Петров), Рангелов, Стоев, Хазуров

Локомотив – Пейков, Димитров, Савич, Добрев, Лахчев, Горанов (46-Караджинов), Дяков, Писаров (86-Иванов), Романов (82-Атанасов), Асамоа, Генков

стадион: "Осогово"
зрители: 500
главен съдия: Георги Кабаков
жълти картони: Костадин Хазуров, Костадин Марков (Миньор), Калоян Караджинов, Боян Пейков, Димо Атанасов (Локомотив)

Вашият коментар