Лотар се захваща с всички национални отбори

2010-11-19 07:30:00

Немецът въвежда система, която ще уеднакви методиката на работа във всички възрастови гарнитури

 

Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус мисли да въведе единна система за подготовка на представителните гарнитури във всички възрастови групи. Намеренията си той вече прилага с младежкия тим до 21 години.

Системата обхваща технико-тактическата подготовка на футболистите, както и работата при статичните положения и тренировките за физика. Програмата няма да бъде следвана буквално от треньорите, а ще бъде адаптирана за всяка една от възрастовите групи. Според Матеус, така за в бъдеще играчите ще бъдат наясно до голяма степен какво се иска от тях независимо кой е треньор на отбора.

От друга страна Матеус иска всеки треньор, който води определена формация при подрастващите, да бъде едновременно и помощник и на колегата си, който тренира по-големите. Така например треньорът на юношите (старша възраст) Аян Садъков е помощник на Михаил Мадански в младежкия национален тим, а Александър Димитров ще асистира и на Садъков, и на Мадански.

Все още не е ясна позицията на самия Мадански, при когото става доста по-сложно, тъй като мачовете на националния ни отбор до 21 години съвпадат като дати през 2011-а година и реално той няма как да се разкъсва между двата състава.

В същото време стана ясно, че от БФС са отказали покана за контролна среща от футболната федерация на Полша за средата на декември. Поляците, които са домакини на Европейското първенство през 2012-а година заедно с Украйна, трябваше да играят в Анталия с участника на световните финали Словакия. Словаците обаче по организационни причини отказаха мача и сега отборът на Полша си търси опонент.

Вашият коментар