Лудогорец би шута на Генчев, обяви го за развитие

Начало » Лудогорец би шута на Генчев, обяви го за развитие

Ангел Петричев

Ръководните фактори в тима на Лудогорец, в лицето на спортния директор Георги Караманджуков и на изпълнителния директор Ангел Петричев, разкриха че бъдещето на Станислав Генчев не е свързано с клуба от Разград.

Става ясно, че новият треньор не го е одобрил като част от щаба си.

„Ръководството, аз и Анте взехме решението той да не бъде част от треньорския щаб. Генчев беше наш футболист, капитанът на този отбор. На три пъти му се наложи да поеме отбора в много критични ситуации. Първият път беше преди реванша с Марибор. Справи се великолепно. Втори път, сега трети път и ние преценихме, че Лудогорец има за цел не само да развиваме футболисти и да печелим титли и купи, а и да развиваме и треньори. Преценихме, че сега е моментът Станислав да получи своя шанс. Има достатъчно отбори и съм убеден, че има качествата и възможностите да бъде старши треньор. Имаше опасността да се превърне във вечния помощник. Аз му благодаря, че беше част от моя екип и треньорското ръководство. Един изключително амбициозен и талантлив млад треньор. Надявам се да попадне в правилния клуб, с правилните хора, за да покаже своите качества“, заяви Караманджуков.

„Това е решение, в което и той е участвал, тъй като ние наистина искаме неговата кариера да се развие подходящо и по тази причина взехме това решение. Разбира се, той ще бъде пряко под наблюдение как се развива неговата работа. Дай Боже, в един момент да се завърне като старши треньор с постоянен договор“, допълни Петричев.