Лудогорец с трофей на празен стадион

Начало » Лудогорец с трофей на празен стадион


Отборът на Лудогорец спечели националната купа след 3:1 срещу отбора от Бистрица ЦСКА 1948 в най-непосетения мач в историята на турнира. На 45-хилядния Национален стадион имаше под 500 зрители, което в крайна сметка не бе изненада на фона на факта, че до последния мач стигнаха отборите с най-малко фенска подкрепа в Първа лига.

По-класният отбор на Лудогорец логично спечели след по-силна първа част, в която „зелените“ от Разград поведоха още в 8-та минута след грешка на Наумов. В 43-ата играчите от покрайнините на София показаха, че имат пропуски в теоретичната част на футбола, като в една ситуация спряха да играят, а съперникът продължи и отбеляза за 2:0. И двете попадения бяха дело на Кайо.

В 59-ата минута Ивайло Чочев намали на 1:2.

За разлика от директния мач за титлата преди няколко дни, този път VAR и съдиите зад него бяха решили да си изработят хонорарите и се намесиха в няколко ситуации, най-интересните от които бяха малко преди гола на ЦСКА 1948, когато отмениха попадение за 0:3, в 67-ата минута, когато беше отменен гол на символичните домакини за 2:2 и 83-ата, когато след дълго разглеждане бе присъден гол на Лудогорец за 3:1.