Лука Модрич: Искам да остана в Реал за заслуги, никой нищо не ми е подарявал

Начало » Лука Модрич: Искам да остана в Реал за заслуги, никой нищо не ми е подарявал
Модрич Реал Мадрид Интер
Снимка: Даниел Касас

Лука Модрич, “Златна топка“ за 2018 година един от главните лидери на Реал Мадрид говори за подготовката им за двубоя с Ливърпул на пресконференцията преди първия осминафинал на “Анфийлд“ довечера от 22 ч.:

“Познаваме добре съперника, играхме много мачове, гледаме видеота, говорим – кой е в твоята зона и какво може да направи, горе-долу, спокоен съм, както винаги. Доволен съм от позицията си да съм близо до наказателното, е, бих можех да вкарам и повече от шест гола този сезон, ако не бях изпуснал онази дузпа и още някоя възможност..

Не сме мислили да изравним рекорда на Хенто (шест спечелени купи на Европа, а Модрич, Бензема, Начо и Карбахал имат по пет – б.а.), би било прекрасно, дано! Играем мач за мач, както винаги, готови сме за предстоящото ни до края на сезона и да видим..“

37-годишният техничар от Задар и световен вицешамапион с Хърватия (Русия‘2018) похвали младата смяна на Реал и увери, че продължава да работи за добра форма:

“Младите се справят много добре, предстои им голямо бъдеще и само от тях зависи да го постигнат – клубът е вложил в тях, неслучайно, трябва да работят, да се учат, подобряват.

Белингам? Това е друг въпрос.

Изискванията тук са максимални, не ме притесняват приказките за преход в Мадрид, но трябва и малко памет. Преди световното в Катар аз и Тони играехме заедно и добре, след това изглежда – май не можем. Доста неща сме спечелили заедно…Просто трябва да продължаваме да се справяме добре.

Ще направя всичко по силите ми да се раздавам максимално и заслужа оставане, тук искам да бъда, в клуба на живота си, нищо не може да промени тази връзка. Винаги съм имал добри отношения. За удължаване на договора нищо не мога да кажа, но така бе и миналата година по същото време – още е рано, имаме доста цели и съм фокусиран да съм в силна форма. Спокоен съм. Ще поговорим с клуба и ако заслужавам, нека остана. Никога нищо не са ми подарявали. Искам да остана по заслуги, не заради история и какво съм направил.

Планът ми след световното бе да изиграя и Лигата на Нациите, но ще видим, не съм обмислил добре..Реал никога не ми е поставял ултиматуми да отказвам национала, а мачовете с Хърватия не са попречили в никой случай за приноса ми към клуба. Говорите много за възрастта ми, но доказах че мога да играя и за двата тима.“