Любо: Гоня единствено върховете

2010-09-03 10:51:00

Новият старши треньор на Литекс Любослав Пенев подписа за една година с шампионите. Тази сутрин той бе представен от президента на клуба Трифон Попов на пресконференция, преминала при огромен медиен интерес.

В неговия екип влизат Радослав Здравков, който ще е първи асистент, досегашният временен наставник Петко Петков, кондиционният специалист Давид Родригес и треньорът на вратарите Здравко Букарица.

"Не беше трудно да взема решение да поема Литекс, а дали ще има промяна в отбора, времето ще покаже. В Литекс ще приложа философията и знанията, които имам като треньор. Чака ни много работа и времето ще покаже и ще даде резултати, разбира се положителни", бяха първите думи на Пенев.

"На никой не му харесва да губи, в момента не е приятно отпадането от евротурнирите. ОК, теглим чертата и започваме да работим отначало. Започваме да работим много здраво и много сериозно. Само това е начинът за постигане на добри резултати. Що се отнася до поставените от ръководството на клуба цели аз мисля, че щом като си тук в Литекс те са високи. Аз съм максималист и искам да печеля и побеждавам. Винаги се стремя към първото място, но разбира се това нещо идва с много труд. Сега трябва първо да се потрудим и съм сигурен, че резултатите няма да закъснеят".

"Една от основните причини да се съглася лесно да стана треньор на Литекс е честността и професионализма, с които се отнасят тук към футбола. Организацията в клуба е доста добра и на мен това ми харесва. И аз мисля, че заедно ще вървим напред. Няма да правя сравнение между нашия отбор и другите. Литекс има голям потенциал, дори бих казал най-големия потенциал в България, но това не означава, че трябва да се играе с вирнати носове. Просто трябва да се играе със самочувствие, което обаче да има покритие", каза още новият треньор.

Що се отнася до бившия му клуб ЦСКА той заяви, че не иска да се връща назад, като сподели още, че се е разделил по прекрасен начин с червените и не му е предлагано да се завърне на Армията.

"Обичам да работя мащабно, на всички фронтове и върху всеки един компонент от играта, но това са подробности, които сега няма смисъл да коментираме. Що се отнася до дисциплината  аз съм твърд и безкомпромисен към всеки един футболист. Трябва да сме изключително концентрирани във всяка една тренировка. Момчетата имаха достатъчно време за почивка, така че мисля, че няма да е никакъв проблем за тях да поемат това натоварване, добави Пенев.

Любослав Пенев каза още, че за него няма значение, че ще дебютира като треньор на Литекс точно срещу бившия си клуб ЦСКА. Следващата сряда той смята да направи двустранна игра срещу втория отбор на шампионите, за да се запознае с играчите в игрова обстановка. Веднага след пресконференцията Пенев изведе "оранжевите" за първо занимание под негово ръководство.

 

Вашият коментар