Любо иска българин за националния

2010-09-18 13:30:00

Пенев заяви, че никой не му е предлагал да заема поста след оставката на Станимир Стоилов

“Знам, че ме спрягат за национален селекционер, но никой не е говорил с мен”, заяви наставникът на Литекс Любослав Пенев преди мача с Черноморец. “Ще бъда откровен и ще потвърдя, че за мен трябва да е българин, защото познава манталитета ни”, допълни той.

Пенев коментира и овакантеното от Станимир Стоилов място за национален селекционер. Името на Любослав бе сред най-спряганите, въпреки че от БФС вече обявиха, че новият треньор ще е чужденец.

"Чувам, чета, благодаря за интереса, но никой не ме е търсил. Не желая повече да коментирам този въпрос", лаконичен бе Пенев. "Нивото на българския футбол, изисква задължително да е българин. Той живее тук, ориентира се в обстановката. Знае силните и слаби страни. Ако е чужденец, тепърва трябва да се запознава с традиции, език и т.н.".

Пенев допълни, че отборът му е готов за гостуването си на Черноморец в Бургас в мач от поредния кръг на първенството.

"Единствено от нас зависи как ще се развие мача. Трябва да играем правилно и умно. Защото Литекс е дразнител за всеки тим. Срещу нас се играе много здраво. Всички момчета тренират на 100 процента. Няма нещо, което да ме притеснява. Искам момчетата да показват на терена това, което тренираме цялата седмица. Нищо повече", заяви Пенев.

Той похвали своя бивш съотборник в националния отбор Краси Балъков за работата му в Черноморец.

"Изправяме се срещу сериозен противник с опитни играчи. В играта на Черноморец има синхрон. Краси работи добре. Резултатите на тима са на лице. Очаквам мъжки и здрав мач, в който, ако не се раздадем на 100 процента, няма как да не постигнем целта си. Ще продължим с офанзивния футбол".

Вашият коментар