Любо Пенев завинаги си затръшна вратата за ЦСКА

Начало » Любо Пенев завинаги си затръшна вратата за ЦСКА

Любослав ПеневБившият наставник на ЦСКА Любослав Пенев свика пресконференция, в която даде своята гледна точка за уволнението му от „червения“ клуб. Той определи постъпката на Стойчо Младенов като лицемерна и долна, като според него сегашният треньор на столичани е трябвало да му каже, че преговаря с клуба. Пенев призна също така, че не е нормална толкова честата смяна на наставници в ЦСКА.

„С моето назначение целите бяха две. Може да се вземе Купата и феновете да са доволни. Това се и случи. Смяната на треньора не е изненада. Не е това начинът обаче. Например един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, още от 2 месеца се хвали, че става треньор в ЦСКА. Неслучайно и Стойчо Младенов бе сигурен, че ще стане треньор. Тази промяна е подготвяна от много време.

Защо този треньор не дойде април месец или на лято? Виждал съм го Стойчо два пъти тук, един път след Арда за Купата. Втори път преди началото на първенството“, добави още той.

„С колегата от Плоски сме били съотборници в ЦСКА и сме делели една съблекалня. Според мен беше редно, когато и да е, да ми звънне и да ми каже: „Любо, преговарям с ЦСКА“. Били сме колеги, съотборници, играли сме рамо до рамо. Не сме приятели, но сме играли заедно. Това го мисля аз. Това не е мъжка постъпка. Проявява страхотно лицемерие. Гадна и долна постъпка от негова страна. Аз съм спокоен, че съм си свършил работата по най-добрия начин.

В следващия отбор отново ще заложа на същия щаб. Те имат моята пълна подкрепа“, заяви Пенев относно Стойчо Младенов.

„Веднага искам да започна с това, че искам да има мир и спокойствие. Толква ли съм страшен? Чета, че идвам, за да плюя. Няма такова нещо. Мисля, че е логично и задължително да се чуе другата страна. Минаха 2 седмици, откакто ме уволниха и искам да внеса яснота по някои теми.

Спазих мълчание, проявих уважение, но не получавам същото и това за мен не е нормално. Преди 3 седмици ви казах, че излиза информация от клуба, които работят и са в редиците на ЦСКА, но са всъщност поротив клуба. Това не е нормално и е вредно. Така един клуб не може да се развива професионално.
4 Пресконференция на Любо Пенев

Това, което се тиражираше, е информация, която е събрана, показана и оттам хора, които не разбират, коментират какво е правено и какво не е. За мен това е една застраховка срещу взети грешни решения и евентуално бъдещи неуспехи.

Аз съм от ЦСКА и искам ЦСКА да успява и да побеждава. Да се работи по най-добрия начин.

Има промяна в ръководството, тя се случи преди около 15 дена. Аз за себе си стигам до извода, че работим на парче в ЦСКА. Треньорите се сменят през няколко месеца, не мисля, че това е сериозно и начинът, по който се случват нещата. Когато има договорки, е редно да се спазват. Година и три месеца договор. Март месец догодина се събираме и решаваме дали ръководството е доволно и дали не. Това е съвсем нормално.

Ние сме били контузили футболисти, няма такова нещо. Те нямат само мускулна контузия. Всички футболисти, които коментираме за контузени – Варела, в подготовката се контузва Евтимов, Мазику от предишния шампионат е контузен, Бисмарк също никой не е знаел, че е опериран от херния и оттам има някакви проблеми с адуктурите. Живков също е с проблеми в колената, идващи от кръста. Бусато от дълги години с проблеми в слабините. Десетина човека, които не успяха да направят една пълноценна подготовка. Отборът е много добре подготвен и физически, и тактически, и технически. Тези контузените тепърва ще влизат във форма. Колегата Стойчо Младенов е редно да престане да мрънка. Има едно наследство и е негова работа да го развие. Вече 2 седмици тренира отбора. Един тим се готви непрекъснато.

Ако Младенов е недоволен от отбора, защо го поема? Стой си вкъщи, след като не ти харесва. Не приема и не толерирам твърдения от хора, които не разбират. Отборът е подготвен, винаги може повече, но за две седмици в Австрия толкова.

„Това е видео, на което провеждаме тестове. Това е тренировка за тестове за сила, бързина, скорост и гъвкавост. Те са избрали този материал с Мено Кох и Гълъбов. Те са от силните футболисти, които могат да повдигнат тази тежест. Това се прави един или два пъти в годината, за да се направи индивидуална програма на играчите. Нищо повече. Има подводници, които работят против ЦСКА и трябва да приключи много бързо. Не искам да се пречи, а да се помага на отбора. Това не е пречка, а е в полза. За мен ЦСКА е нещо много важно и свято. Пожелавам успех на абсолютно всички.

Не съм ядосан, искам ЦСКА да се развива, но се работи на парче. Не ми харесва начина, по който става тази промяна. Нищо повече. Разговарял съм основно с директорите и със Стойчо Стоилов. На мен ми се обади Стойчо Стоилов, за да ми каже, че всички ни махат. Дразня се, когато се показват други колеги, визирам Стойчо Младенов, който не спира да мрънка. Той получава една много добра база и наследство.

Не може един треньор да не е част от селекцията, но аз мога да работя с всички футболисти. Ръководството на ЦСКА се занимава изцяло със селекцията на клуба. Ръководството трябва да внимава с Младенов, защото той обича да се занимава с всички трансфери под всякаква форма. Това не е тайна“, коментира Пенев.

„Покани ме от името на собствениците и ръковдството Стойчо Стоилов. Много ясен и изчистен разговор – договор за година и три месеца и март догодина се дава оценка на моята работа. Пълна подкрепа и това е“, заяви относно назначението си Пенев.

„Обичам ЦСКА и искам този клуб и отбор да се развива. Направихме го с общи усилия, с треньорския щаб и с момчетата.

Аз съм си взел довиждане, с когото е необходими и когато съм могъл. Аз преценявам. Няма да има такава среща за довиждане. Няма проблем, не искам да правим драма, отборът има мач в четвъртък, подготвя се. Просто някои неща трябваше да се кажат и аз съм от другата страна.

Реших да внеса яснота, казахме достатъчно. Пожелавам успех на абсолютно всички. Нямам какво повече да кажа. С никого не съм се карал, разказвам неща, които мисля, че не е редно да се правят. Да се карам? Не се. Съвестта ми е чиста, просто показвам къде е мястото на Стойчо Младенов“, завърши бившият наставник на ЦСКА – София.