Любо Пенев ще спасява удавник

Начало » Любо Пенев ще спасява удавник

Любослав ПеневЛюбослав Пенев е новият старши треньор на Хебър Пазарджик. Той заменя Владимир Манчев, с който новакът в дивизията се раздели вчера, 20 март.

За последно Пенев работи в Бистрица. Дебютът му ще бъде на 9 април, неделя. Тогава Хебър, който е предпоследен в класирането, приема Черно море. Двубоят на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик стартира в 15:15 часа.

„Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива. Имаме да изиграем 6+5 мача. Това са 33 точки, не са малко. Така че с общи усилия на треньорски щаб, футболисти, ръководство и фенове, трябва да дадем всичко за тази цел, която сега е една – оставане в елита“, започна Любослав Пенев.

С мен ще има двама помощници. Щабът ще е от 5 човека. Треньорът на вратарите и кондиционният остават. С мен идват Ради Здравков и Васко Стоилов. Обичам футбола, обичам да работя“, разкри той.

„Личното запознанство с футболистите ще стане на тренировката. Познавам базата, ще е в още по-добър вид. Не е важен само първият отбор, има школа, тя е една индустрия. Разчитам много на младите. За мен това е важното. Ще има две контроли – тази събота с Миньор Перник в Пазарджик и другата събота с Локомотив в Пловдив. Всеки отбор има силни и слаби страни. Няма отбор, който само да побеждава или да губи. Аз съм взискателен треньор, нищо страшно няма, така трябва. Искам дисциплина“, продължи Пенев.

„Целта винаги е победа. На първо място ще поставим победата. Притеснение никакво. Аз съм много смел човек. Претендирам, че разбирам от футбол. Всички знания, които имам, ще ги предам на отбора“, заяви Ел Голеадор.