Мадански води националите срещу Уелс

2010-09-21 00:29:00

Боби Михайлов удари на камък за чужденец, Благой Георгиев се връща

Както се очакваше, временен треньор ще води националния отбор в европейската квалификация срещу Уелс на 8 октомври в Кардиф.

Днес изпълкомът на БФС ще повери тежката задача на селекционера на младежкия тим Михаил Мадански, информира "24 часа". След загуби в първите два двубоя от цикъла само победа на Острова ще запази поне някакви шансове за класиране на 2-о място и бараж.

Цайтнотът, в който бе поставен президентът на БФС Борислав Михайлов, пречи да бъде намерен постоянен заместник за овакантения от Станимир Стоилов пост. Мъри подаде оставка след провала в началото на този месец. Боби проведе няколко срещи с чуждестранни специалисти през миналата седмица.

Първата беше с румънеца Мариус Лакатуш в София. Последваха и две пътувания зад граница на Михайлов. Според запознати високите финансови претенции на чужденците са огънали ръцете на Боби. Освен това някои от членовете в изпълкома са твърдо българин да бъде назначен за селекционер. Сред тях е собственикът на “Локо” (Сф) Николай Гигов.

“Един качествен чужденец струва пари. При лошото развитие до момента за нас в групата трябва сериозно да се прецени не е ли риск да се плащат големи суми. За мен българин трябва да продължи даводи отбора”, сподели бизнесменът след победата на неговия тим с 3:0 над “Локо” (Пд).

Помощникът на Мъри – Цанко Цветанов, ще остане в щаба на държавния тим. Той ще асистира на Мадански за срещата в Уелс. При назначаването на постоянен селекционер Цанко ще бъде помощник и на него, независимо дали е българин или чужденец.

 

За мача с Уелс в отбора се завръща Благой Георгиев, който пропусна първите два мача заради контузия. Халфът е напълно възстановен и вчера бе титуляр за Терек при 0:0 срещу Зенит в мач от руското първенство. Президентът Рамзан Кадиров остана много доволен от българина, похвали го и му подари спък часовник, изработен по поръчка.

Вашият коментар