Мадански: Срещата с Швеция е от изключителна важност

2010-09-06 18:40:00

Младежките ни национали ще изиграят утре последната си евроквалификация

Селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол Михаил Мадански няма сериозни проблеми със състава преди утрешния, последен квалификационен мач за европейско първенство с Швеция. Двубоят е от 18:00 часа на "Градския стадион" в Ловеч.

От групата на България заради контузии още в началото на лагера отпаднаха вратарят на Видима Пламен Илиев и халфът на Брестник –  Венцислав Бенгюзов. За мача отпаднаха и двама -трима футболисти, играещи в чуждестранни отбори.

"Очакваме с нетърпение двубоя срещу тим, който вече се е класирал за баражите, но за нас срещата е от изключителна важност. От гледна точка на това, че ние формираме млад отбор, който е три-четири години по-млад от противниците, трудно намираме съперници за контролни срещи. Така, че предстоящият двубой е добре дошъл, за да изпробваме силите си срещу един от най-добрите отбори в Европа. Целта ни е този отбор да се класираме в следващите квалификации за европейско първенство. И за това смятам, че постъпихме правилно и разумно, като залагаме утре на набора, който ще започне следващите квалификации. А не предният набор да доиграва една безсмислена квалификация", сподели селекционерът на младежкия ни национален отбор.

"Очаквам утре от момчетата една добра игра и ще направим всичко възможно да победим. Основната причина според мен сегашният младежки национален отбор да не постига желаните резултати е, че тези момчета не намираха място в титулярните състави на отборите, в които играят. От тази гледна точка обаче сега виждам подобрение и светлинка в тунела, защото във всички водещи клубове младите футболисти започнаха по-често да играят. Тоест, ще имаме един гръбнак от около десет-единадесет човека, които играят в "А" група. Именно това ни липсваше досега", сподели Мадански.

Вашият коментар