Мадридист посече Атлетико във Валенсия

Начало » Мадридист посече Атлетико във Валенсия
Луис Суарес АТМ
Снимка: Даниел Касас

Шампионът Атлетико Мадрид се изложи с 3:3 с Валенсия на слънчев и пълен “Местая“ изпусна шанса да изскочи втори в Испанското първенство и остава четвърти, на 4 точки зад лидера Реал Мадрид. Севиля (24 т.) може да се качи ко-лидер при успех над Бетис в андалуското дерби от 22 ч.

Отборът на Диего Пабло Симеоне работи по-добре с натиск, владеене на 65 % и няколко хубави атаки от Корреа, Де Пол, Гризман и Карраско. Шиме Вършалико смени добре рано контузил се Трипиър.

В 35-тата логично Луис Суарес избухна като пое подадена от Антоан и Анхел топка, неутрализира персоналния пазач  Диакаби и Гая, изстрела удари десния стълб на вратата на Силесен вътрешно и влезе. Отиващият към 35 лазарника уругвайски “пистолетаджия“ разписа седми сезонен гол в лигата и рекорден личен 14-ти на Валенсия. Ян извади нов от крака на Фолкиер, в края отрази силен на капитан Гая.

21-годишната резерва Уго Дуро (родом и под наем от Хетафе), минал през школата на Реал Мадрид – Кастия, вдигна феновете на крака с двойка потентни голове в добавените седем минути и открадна точка.

“Знаехме, че накрая всички трябваше да се върнем в отбрана, трябваше да сме по- внимателни, да не допускаме да ни изравняват. – направи автокритика капитан Коке. – Вкарват ни доста от статични положения, трябва да обърнем внимание на това, защото иначе играем хубав футбол.“