Маклийш дава 8 млн. лири за Райън Бабел

2010-07-14 11:34:05

Мениджърът на Бирмингам Сити Алекс Маклийш ще направи нов опит да привлече холандския нападател на Ливърпул Райън Бабел, като възнамерява да предложи на английския гранд 8 милиона паунда за футболиста, твърди "Дейли Стар".

Маклийш се опита да доведе Бабел на "Сейнт Андрюс" още през януари, но тогава от Ливърпул поискаха за холандеца цена, която се оказа непосилна за Бирмингам. Мениджър на Ливърпул обаче вече не е Рафаел Бенитес, който доведе Бабел на "Анфийлд", а Рой Ходжсън и Маклийш отново ще пробва да отмъкне 23-годишния нападател. Смята се, че Бабел би могъл да бъде продаден от Ходжсън, за да може 62-годишният специалист да реализира замислените от него трансфери.

Шотландският мениджър на Бирмингам вече пръсна 12 милиона паунда за нови играчи от началото на летния трансферен прозорец. С тези пари Маклийш привлече в тима сръбския нападател на Валенсия Никола Жигич и вратаря на Манчестър Юнайтед Бен Фостър.

Бирмингам се представи над очакванията през миналия сезон във Висшата лига, като завърши на 9-о място в крайното класиране.

Вашият коментар